Skip to main content

Rahsia Perempuan

Yang Perempuan suka :
+ lelaki yang gagah – selalu pegi workout kat gym
+ pandai bersukan – bola, basket, ragbi etc.
+ bijak pandai – CPGA mesti sentiasa atas 3.5
+ ada kerja – dining hall, hotel, library etc.
+ ada kereta – especially sports car tak kisah la tahun bila
+ pandai jamming – guitar, bass, drum, keyboard etc.
+ pandai buat lawak expecially dpn pompuan
+ pandai programming – bleh buat website lawa²
+ walaupon rock tapi alim² sket – boleh lead solat jemaah
+ berambut pendek dan kemas
+ tak terlalu clean shaved – tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot
+wangi – pandai pilih perfume
+ hadiahkan bunga – even sekuntum rose je
+ selalu hadiahkan teddy bear – kalo kecik bagi banyak2, kalo besar satu je
+ ingat birthday awek – tak lupa bagi hadiah best²
+ pandai amik ati mak and abah awek
+ sanggup teman awek shopping – biarpon berjam-jam
+ bleh bagi pendapat bila awek Tanya “awak, tudung wardina ni sesuai tak dgn saye?”
+ bila cakap dalam phone, let women do the talking – lepas tu kasi komen

Perempuan tak suka :
- lelaki yang lemah – kurus, tak workout
- tak terer bersukan – petang2 tak kuar main, dok umah je
- study asyik kantoi – dok struggle nak kekalkan CGPA atas 2.0
- malas cari kerja – harap duit sholar je
- takde keta – pegi memane tumpang keta orang atau naik bas
- tak minat muzik langsung – tak leh sembang pasal rock bands
- takde sense of humor – org buat lawak die blur je
- takde life – tak gi jenjalan memane and tak tau tempat sekeliling
- tak celik IT – buat website guna frontpage pon kantoi
- asyik enjoy siang malam – tak ingat mati
- rambut serabai – panjang dan tak terurus
- kuat sangat isap rokok – sekali-sekala takpe la kot
- badan berbau – malas mandi
- tak romantic – bila awek mintak berkali-kali baru nak bagi bunga
- jarang hadiahkan teddy bear
- wish happy birthday seminggu lewat – kuat lupa
- dah bertahun couple – tak pernah jumpa parents awek
- bagi alasan bila diajak pegi shopping
- asyik jawab “tak kisah” bila orang tanya pendapat dia
- bila borak on the phone, die pulak yg pot-pet lebey²"

Comments

Popular posts from this blog

10 Muharram

Pada 10 Muharam juga telah berlaku:

Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam bulan.
Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
Hari pertama Allah menciptakan alam.
Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
Hari pertama Allah menurunkan hujan.
Allah menjadikan 'Arasy.
Allah menjadikan Luh Mahfuz.
Allah menjadikan alam.
Allah menjadikan Malaikat Jibril.
Nabi Isa diangkat ke langit.